Interview ‘Tijd & Taak’

“In het jaar van het overlijden van mijn moeder, zette historicus en muzikant Meindert Talma in ‘De Domela Passie’ het leven van dominee Ferdinant Domela Nieuwenhuis op muziek. Mij leek het mooi om als contragewicht een geschiedenis van een niet-gepriviligeerde familie op muziek te zetten. Net als Talma wilde ik zo’n geschiedenis invoelbaar maken door niet alleen van tekstuele verhaalelementen gebruik te maken”.

Hoe kan een kunstenaar de dialoog in de samenleving bevorderen? In een vierdelige serie genaamd ‘Kunst, verbeelding, politiek’, gepubliceerd in het tijdschrift ‘Tijd & Taak’, beantwoorden kunstenaars uit verschillende disciplines die vraag. In de huidige aflevering is het woord aan Chris, vooral over het recent verschenen en goed ontvangen conceptalbum met koffietafelboek ‘Veurvaajers’. Lees het interview hier.