“Veurvaajers” in NRC Handelsblad

Afgelopen vrijdag 22 april pakte nationale krant NRC in de rubriek ‘Leven’ uit met een scherpzinnig portret van Veurvaajers. Historicus en journalist Paul van der Steen schreef over de songs, de familieverhalen, de hoofdstukken: “De kunst was om de liedjes zoveel mogelijk ‘mee te laten ademen met de tijd en de opgediste verhalen. Een kleine akoestische basis is de bezetting. De luisteraar moet iets van nabijheid kunnen voelen’. Bij de opnames kreeg Dols hulp van zijn tweelingbroer en van andere muzikanten, onder wie Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten). Als de geschiedenis zich verplaatst van Munstergeleen naar Duitse steden en naar Maastricht komt er in de liedjes meer plaats voor elektronica en soundscapes. ‘Het machinelawaai van de fabrieken klinkt door'”. De bijdrage is online op deze plek terug te vinden.