Makersregeling (Pop in Limburg/Provincie Limburg) toegekend

Zojuist is bekend geworden dat DOLS van Pop in Limburg/Provincie Limburg de zogenaamde Makersregeling heeft gekregen voor het project Veurvaajers. Een crossmediale geschiedenis van Zuid-Limburg in tien familieverhalen, 1780-1980. Een commissie bestaande uit externe deskundigen uit de muziekindustrie beoordeelde dit project positief: “De commissie heeft aangegeven dat DOLS met deze aanvraag een hele sterke intrinsieke motivatie laat zien die goed onderbouwd is en ervoor zorgt dat ze met de vele samenwerkingen een verbindend project in de provincie in handen hebben. De vele creatieve uitingen die aan dit project gelinkt zijn geven DOLS de kans zich echt te ontwikkelen en een volgende stap in hun muzikale carrière te maken”.

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Veurvaajers: deze crossmediale geschiedenis (conceptalbum én boek) laat de luisteraar en lezer terug de tijd in gaan. In muziek, beeld en woord nemen de tweelingbroers Chris en Stijn Dols (1985) hun familiegeschiedenis onder de loep. Om erachter te komen hoe bepaalde vertellingen en zekere kernwaarden—hard werken, zelfontplooiing, niet opgeven, kansen grijpen, jezelf nuttig maken—vanuit de laatste generaties aan hen zijn doorgegeven. In treffende miniatuurtjes over hun voorouders, telkens passend muzikaal omlijst en gezongen in onvervalst Limburgs dialect, voeren zij de luisteraar mee in hun stamboom. Door de alledaagse gebeurtenissen die zij vertellen, roepen zij een wereld van weerbaarheid op die vaak vreemd lijkt maar tegelijkertijd opvallend vertrouwd.

Veurvaajers voorziet in samenwerkingen en strategische allianties met betrouwbare en deskundige partners in zowel de muziek- als de cultuursector, zoals mastering engineer Wessel Oltheten, kunstfotograaf Roy Soetekouw en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg. Er wordt nadrukkelijk ingezet op het maken van multidisciplinaire verbindingen in de regio.

Voor meer informatie, surf via deze link naar de webstek van Pop in Limburg.