“Dundee”|| Release live-single op 4 februari 2021

Nadat we verleden jaar de live-versie van “Go Back” lanceerden, als eerste single van onze EP HQ-Live and Unplugged (2020), vindt op donderdag 4 februari 2021 in het kader van de Smeltsessies de release van de tweede single “Dundee” met video plaats.

De track gaat over de gelijknamige stad aan de Schotse oostkust, waar Chris een half jaar woonde in 2009. De specifieke ziel van die plaats heeft hij geprobeerd te vangen in zowel muziek als tekst: “This city looks brown and grey | That Tay Bridge is its solid guardian of steel”. De beginnende mineur-akkoorden en het dromerige tokkel- en solowerk van Bart Willemse staan symbool voor de doorgaans sombere kleuren van de gebouwen in het voormalige knooppunt van een wereldomspannende jute-industrie. Sluit je ogen en het is alsof je over de oude spoorbrug vanuit St. Andrews de stad tegemoet rijdt, een pint pakt in Pub The Braes, verlaten fabrieken verkent, of zwerft door schilderachtige steegjes zoals Strawberry Banks.

De Smeltsessies zijn aan het brein ontsproten van de Nijmeegse kunstfotograaf Roy Soetekouw, met wie we de laatste jaren intensief hebben samengewerkt. Hier bij 3voor12Gelderland vertelt hij er naar aanleiding van onze release uit 2020 meer over.