“HQ – Live and Unplugged” || Release Nieuwe EP op 24 april 2020

Op aanstaande vrijdag 24 april zal via Spotify en de andere grote muziekplatforms “HQ – Live and Unplugged” worden gelanceerd, de nieuwe EP van Chris en Stijn Dols. De titel verwijst naar het Nijmeegse Honigkwartier oftewel het Honig Quarter. Niet alleen wordt DOLS van daaruit dagelijks gerund, aangezien de broers er in de buurt wonen, maar ook zijn de meeste nummers hier geschreven. Volgens Chris is die specifieke locatiegebondenheid terug te horen in de dragende melancholie die de muziek zo karakteriseert.

De EP telt zes tracks die in 2019 in het kader van de promotie van het goed ontvangen debuutalbum “Two & One” tijdens twee intieme sessies live zijn genomen: de Smeltsessies en een sessie bij L1 Radio. Aan de meeste van deze tracks is een speelse draai gegeven, door ritmes of tempo’s te wisselen, of, in het geval van ‘Emma’, het Engels te vervangen door Limburgs dialect. De EP weet de live-sfeer in detail te vangen. Alles is hoorbaar: van het voorzichtig meetikken van een voet tot het intrappen van een effectpedaal. Als luisteraar zit je dan ook als een vlieg op de muur. Maar is er meer dan luisteren alleen. De drie tracks uit de Smelsessies gaan namelijk vergezeld van bijbehorende video’s geschoten door de bekende Nijmeegse fotograaf Roy Soetekouw. Hij tekende tevens voor het artwork van de plaat.

Als voorproefje van de EP verschijnt op vrijdag 17 april de live-single “Go Back” met videoclip.

Hoes van de EP “HQ – Live and Unplugged”, geschoten door Roy Soetekouw.