Beste Nieuwkomer || Nominatie 3voor12 Gelderland Awards 2020

We moesten even knipperen met onze ogen, maar het stond er toch echt: eerder vandaag werd bekend dat we in de Categorie Beste Nieuwkomer een nominatie op zak hebben voor de 3voor12 Gelderland Awards 2020. Met deze nominatie zijn we enorm vereerd en blij. We beschouwen haar als een fantastische steun in de rug en een blijk van waardering voor met name ons in juni gelanceerde debuutalbum “Two & One” en onze visie op het maken van muziek die daaruit spreekt. Een hele dikke merci aan iedereen die ons voorgedragen heeft!

Wat in oktober 2018 begon met een succesvolle crowdfunding bij platform VoordeKunst krijgt nu een voorlopig hoogtepunt in die nominatie. Gaande de rit hebben we met een team van muzikale vrienden drie singles gelanceerd — “Mrs. Bowmore”, “Stay with Me (Tonight)” en “Emma” — en afgelopen juni natuurlijk dat debuutalbum én een remaster van onze debuut-EP uit 2016. Optredens op inspirerende locaties mochten we verzorgen bij De Hip (Deventer), LUX (Nijmegen), Brebl (Nijmegen), het Valkhof Festival (Nijmegen), en, nog in november, voor 350 mensen in Museum Het Valkhof. Voor intieme sessies tekenden we op het Nijmeegse Honigcomplex in het kader van de Smeltsessies, in de voormalige vroedvrouwenschool te Heerlen bij L1-Radio en in Lindenholt bij RN7 Radio. Op een haar na stonden we begin mei in een uitverkocht Doornroosje in het voorprogramma van de Vlaamse helden van Novastar. We mochten met het oog op ons artwork samenwerken met grafisch ontwerper en illustrator Yolet Luijendijk uit Rotterdam en fotograaf Roy Soetekouw uit Nimma. En een uitgebreid interview (“Er zit heel veel mystiek in muziek”) over onze dromen en overtuigingen deden we bij VPRO-popplatform 3voor12, dat T&O ook nog eens bombardeerde tot “een debuutalbum dat vrijwel alle vinkjes afstreept”. Such a great buzz!

De 3voor12 Gelderland Awards 2020 vinden plaats op zaterdag 11 januari in poptempel Luxor Live. Meer informatie over de show is hier te vinden en over de nominaties hier.