“Emma” || Release Derde Single Debuutalbum “Two & One” op 4 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober zal via Spotify en de andere grote muziekplatforms “Emma” worden gelanceerd, na “Mrs. Bowmore” [maart 2019] en “Stay With Me (Tonight) [mei 2019] de derde en laatste single van het in juni verschenen en goed ontvangen debuutalbum “Two & One”. 

Zelf hebben de gebroeders Dols hun Limburgse wortels – ze groeiden in de jaren 1990 op onder de rook van Sittard – nooit willen verhullen. Dat blijkt onder meer uit “Emma”, dat verwijst naar de gelijknamige Staatsmijn en handelt over het anno 2019 nog altijd gevoelige thema van de sluiting van de mijnen en de ingrijpende sociaal-culturele gevolgen daarvan. Over die mijnen is er in de (pop)muziek natuurlijk al veel geschreven en gezongen. Misschien wel het bekendste voorbeeld daarvan is “Et Zjwatte Loak” van Carboon. Anders dan in veel van deze liedjes hebben Chris en Stijn gekozen om het thema te benaderen vanuit het perspectief van de werkloze en daardoor ontheemde koempel die thuis op de bank zit. “Ook aan bod komt de geschiedenis van Limburg en wel in ‘Emma’, een nummer over de gevolgen van de sluiting van de mijnen aldaar. Geen geschiedenis om vrolijk van te worden en dat spreekt ook wel uit de tekst. Met een bijna sombere en mistroostige muzikale ondersteuning is dit nummer een mooie samensmelting van tekst en muziek”, heette het verleden week in een uitgebreide recensie van het debuutalbum door muziekplatform 3voor12.