“Het zomerse geluid van (…) een prima optreden” || (beeld)verslag van optreden Valkhof Festival

Gisteren was het dan eindelijk zover: ons optreden op het Valkhof Festival, iets waar we al maandenlang naar uit hebben gekeken.

Nu is het zo dat we in de aanloop wat zaken om hebben moeten gooien in verband met personele problemen. Aan de andere kant zijn we gewend om te spelen in wisselende samenstellingen en mocht ook deze bezetting de pret bepaald niet drukken. Het is een prachtige middag met een rock-set geworden, op die tot de verbeelding sprekende locatie van het Valkhof Park, en met een mooie opkomst – van jong en veel twintigers en dertigers tot ouder.

Ook 3voor12 was erbij en constateerde dat het een ‘prima optreden’ was:

“Hoofdmoot van het optreden is hun debuutalbum dat vandaag – vergeleken met de plaat – een wat voller elektrisch geluid krijgt. Dat werkt vaak goed, zoals in de nummers ‘Stay With Me’ en ‘Mrs. Bowmore’. Soms mist de charme van het origineel op het album echter. ‘Emma’ bijvoorbeeld had vanmiddag baat gehad bij een ingetogener geluid. Maakt het uit? Nee. Want het redelijk bezette veld voor het podium geniet van het verder prima zomerse optreden dat neergezet wordt. En dat een deel van de band er niet is: ach, een herkansing volgt op 26 september in Brebl bij hun albumpresentatie”.

Voor meer woorden en voor beeld, blik hier.