“Er zit heel veel mystiek in muziek” || hét grote interview

“Er zit heel veel mystiek in muziek, je moet niet alles proberen dood te analyseren”.

Aldus luidde eergisteren de kop boven het eerste grote interview dat we hebben mogen doen, met Patrick Struijker Boudier van het bekende VPRO-muziekplatform 3voor12. Begin juni streken we met hem neer op een terras op het Nijmeegse Honigcomplex om daar van gedachten te wisselen over onze muzikale achtergronden, onze Limburgse roots, de huidige Nijmeegse presentie, en de totstandkoming en betekenis van songs: “Emma is een verwijzing naar de gelijknamige staatsmijn. We zijn opgegroeid in de Westelijke Mijnstreek. Als je ziet wat de invloed is geweest en nog steeds is van de mijnsluiting, dat is bijna met geen pen te beschrijven”. Onderling hebben de gebroeders Dols het zelden over dit soort zaken. Dus misschien was het maar eens goed dat iemand ze erover aan de tand voelde. Het resultaat van een uiterst geanimeerd gesprek is hier te vinden.