“Two & One” || Release Debuutalbum op 21 juni 2019

Op vrijdag 21 juni zal via Spotify en de andere grote muziekplatforms “Two & One” worden gelanceerd, het debuutalbum van Chris en Stijn Dols.

Het album telt 13 tracks die in een periode van enkele jaren (2015-2017) in de marges van de dag werden geschreven en voor het grootste gedeelte in twee weekends van 2017 werden opgenomen. De gebroeders Dols, zelf te horen op zang en gitaar, kregen daarbij wederom hulp van een stel goede vrienden, die dierbare muzikale tochtgenoten zijn geworden. Dat dit aantal groter is dan bij hun debuut-EP (2016), heeft vooral te maken met de muzikale reikwijdte van de nieuwe plaat. Chris: “Onze EP heeft al met al een hoog singer-songwriter-gehalte. Logisch ook, want onze liedjes ontstaan altijd met een akoestische gitaar op de bank. Op ‘Two & One’ willen we onze horizon wat dat betreft iets meer verbreden. Op sommige songs een onvervalst bandgeluid in de rijke tradities van de Britse popmuziek. Op een andere track weer strijkers. Ook qua gitaren hoor je meer dynamiek. Onmiskenbaar is het rinkelende geluid van de twelve string en verder hoor je een solo ingespeeld op een Spaanse gitaar”.

Samen met de debuut-EP, die speciaal voor de gelegenheid werd geremastered, is “Two & One” vanaf 21 juni tevens op cd te koop – bij de gebroeders zelf en platenzaak Kroese in Nijmegen en Arnhem. Terwijl het artwork van beide cd’s in handen was van grafisch ontwerper en illustrator Yolet Luijendijk uit Rotterdam, schoot Pim Gal alle daarin verwerkte foto’s. Sinds de allereerste demo-sessie in de Local Sound Design Studio in Deventer in de zomer van 2015 heeft hij het muzikale project fotografisch dicht op de huid gezeten. Pim: “De broers geloven in het maken van een connectie met het publiek door oprechtheid met een rafelrand. Hun eerlijke en bij vlagen rauwe muziek verdient eerlijke, rauwe fotografie, die uitnodigt om de wereld te zien zoals de broers dat doen, met in de kern warmte omgeven door onverschilligheid”.

In de aanloop naar de release van “Two & One” brachten de gebroeders Dols twee singles uit, “Mrs. Bowmore” en “Stay With Me (Tonight)”, die aardig werden opgepakt. Onder meer muziekplatform 3voor12 schreef erover. Vlak na de release, op dinsdagavond 16 juli, valt DOLS te zien en beluisteren op het Valkhof Festival in Nijmegen. De releaseshow van het debuutalbum vindt plaats op donderdagavond 26 september in Poppodium Brebl op het Nijmeegse Honigcomplex.