“Stay With Me (Tonight)” || Release Tweede Single Debuutalbum “Two & One” op 3 mei 2019

Op vrijdag 3 mei zal via Spotify en de andere grote muziekplatforms “Stay With Me (Tonight)” worden gelanceerd, na “Mrs. Bowmore” (maart 2019) de tweede single van het in juni te verschijnen debuutalbum “Two & One”.

Zelf hebben de gebroeders Dols er nooit een geheim van gemaakt dat hun voornaamste inspiratiebronnen te vinden zijn in rijke Britse muziektradities. Zoals het onlangs in een aankondiging raak omschreven stond, grossieren ook zij in ‘bitterzoete songs over hoe het leven soms in al zijn lelijkheid het mooist is’. Als ergens op “Two & One” een link naar het werk van de gebroeders Gallagher in het bijzonder moet worden aangewezen, dan is “Stay With Me (Tonight)” misschien wel de beste kanshebber: een energieke maar geen overstuurde track waarin gitaren de boventoon voeren. Het langgerekte ‘Tonight || Tonight’ doet inderdaad denken aan het uitdijende ‘Tonight’ in “Rock ‘n’ Roll Star”, de openingstrack van debuutalbum “Definitely Maybe” van Oasis, dat in augustus van dit jaar 25 jaar oud wordt. En qua klankkleur past daar de gitaarsolo uitstekend bij.