“Mrs. Bowmore” || Release Eerste Single Debuutalbum “Two & One” op 22 maart 2019

Op vrijdag 22 maart zal via Spotify en de andere grote muziekplatforms “Mrs. Bowmore” worden gelanceerd, als eerste single van het in juni te verschijnen debuutalbum “Two & One”.

“Mrs. Bowmore”, slechts 1 minuut en 52 seconden lang, is in de ogen van de gebroeders Dols exemplarisch voor hoe indie-pop zou kunnen en misschien wel moeten klinken: kort, catchy, krachtig. Zowel muzikaal als tekstueel mag de track worden beschouwd als een protestsong tegen de verbitterdheid die tegenwoordig zo welig tiert in onze samenleving. Het eerste akkoord is een knipoog naar het begin van “A Hard Days Night” (1964) van de Beatles. Vanaf dat begin voeren een rinkelende twelve-string en staccato-zang de luisteraar mee, waarbij dame in kwestie, de personificatie van verbitterdheid, rechtstreeks wordt aangesproken: “Bowmore // Mrs. Bowmore // Buses of luck never pass you by // Bowmore // Mrs. Bowmore // You’ll never get high”.

“Mrs. Bowmore” is in de loop van de jaren live uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen. De track stond al op de setlist van het optreden van de gebroeders Dols op Festival Cultuur aan de Maas in Cuijk op 28 augustus 2016 en van de release-show rondom debuut-EP “DOLS” in de Nijmeegse popzaal Brebl op 17 december van dat jaar. Enkele maanden eerder, in het voorjaar, werd de eerste demo van de track gemaakt.