Opnames tweede plaat afgerond

Gisteren maakten in de Local Speed Design Studio in Deventer de gebruikelijke schreeuwende gitaren en aanwijzingen over het invallen voor, tijdens of na refreinen plaats voor het serene geluid van de (alt)viool en handreikingen rondom exacte maten, precieze noten en het spelen van partijen in termen van crescendo. Ruud en Vera Gal, vader en dochter, zijn zo enorm gul geweest met talenten en tijd dat zij onder één track een compleet meerstemmig stuk hebben gearrangeerd en opgenomen. En ja, toen werd het wel even stil in die doorgaans zo drukke controleruimte van de studio.

Met die opnames van de strijkers kwam een langgekoesterde wens in vervulling. Hoe mooi zou het wel niet zijn om violen op je eigen plaat te kunnen zetten, hebben we vaak gedacht na het zien van documentaires. Nou, dat weten we nu — en het is geweldig!

Tegelijkertijd kwam een eind aan het opnameproces van onze tweede plaat. De komende maanden staan volop in het teken van het mixen en masteren van de haast ontelbare sporen muziek die we de afgelopen maanden met z’n allen bij elkaar hebben gespeeld. Het wordt dan ook wat stiller rondom de nieuwe plaat en de band. Maar na de zomer zijn we weer terug met muziek die een stuk steviger zal klinken dan jullie tot dusverre van ons gewend zijn. Merci voor alle support en graag tot dan!

S. & C.